Minttu-mansikkakakku
Juhannuksen kruunaa näyttävä mansikkakakku. Tuoreet mansikat yhdessä minttu-suklaarahkan kanssa ovat maukas ja suussa sulava yhdistelmä juhannuskakussa.Minttu-mansikkakakku
10 annosta
Pohja
- 1 iso muna
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
- 1/2 dl maitoa
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 rkl maitoa
- 5 rkl erikoishienoa sokeria
- 2 1/2 prk (à 200 g) minttu-suklaarahkaa
- 3 dl kuohukermaa
Pinnalle
- 1/2 prk minttu-suklaarahkaa
- mansikoita
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Laita rengasvuokaan (halkaisija 24 senttiä) leivinpaperi pohjalle ja voitele voilla. Vaahdota muna ja sokeri. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Levitä rengasvuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin seitsemän minuuttia. Jäähdytä pohja. Pese rengasvuoka ja kuivaa.
Laita rengasvuokaan kaksi leivinpaperipalaa hiukan limittäin. Paina reunuksen kanssa tiiviisti kiinni pohjaa vasten. Öljyä renkaan reunat sisäpuolelta ja pyörittele pinnalle tomusokeria.
Kostuta pohja maidolla ja painele pohjaa, jotta se leviää koko pohjalevyn kokoiseksi. Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata kuiviksi puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon.
Mausta rahka sokerilla, lisää liivateseos ja nostele lopuksi kerma vaahdotettuna joukkoon. Kaada pohjalle. Anna hyytyä peitettynä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vedä pohjapaperit pois. Sivele pinta minttu-suklaarahkalla. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.
VInkki
Voit tehdä kakulle myös keksipohjan. Sekoita keskenään 50 grammaa sulatettua voita ja 175 grammaa mintun makuisia dominokeksejä. Levitä seos irtopohjavuokaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

