Kiinalaisille maistatettiin Suomea
Possu tuoksuu ja muikut tirisevät paistinpannussa, kun ruokalähettiläs Kim Palhus esittelee suomalaista keittotaitoa kiinalaisille.SHANGHAI (MT)
Suomalaisten ruokavientimatka on edennyt Pekingistä Shangaihin, ja kiinalaisille ammattiostajille esitellään suomalaisen ruuan parhaita puolia.
"Viljelijät ovat erittäin sitoutuneita eläinten hyvinvointiin, eläin- ja kasvitauteja ehkäistään ennalta, joten lääkkeitä ja torjunta-aineita tarvitaan vain vähän", Eviran pääjohtaja Matti Aho johdattelee.
Ruuan turvallisuus vetoaa kuulijoihin, ja buffet-pöytään jonotetaan. Sinne on kokattu suomalaisista raaka-aineista muun muassa kiinalaistyyppistä perunasalaattia ja sorkkamuhennosta.
Myös suomalaisten yritysten esittelytiskeillä käy kuhina.
Yang Mao tuo naudan- ja lampaanlihaa Australiasta ja Uudesta Seelannista ja käy nyt kyselemässä sianlihaa Atrialta. Sitä suomalaiset eivät vielä voi myydä suoraan Kiinaan, ja hintakin voisi olla pulmallinen.
"Kiinalaiset arvostavat laatua, mutta useimmille ratkaisevaa on hinta."
Myös kala, luomuleipä, hunaja ja kauta kiinnostavat, mutta kauppoja ei vielä tällä matkalla synny.
Ostaja Gorden Mei Maximile-yhtiöstä tuumii, että kuluttajapakkauksiin pitää panostaa, sillä hintavampaa ruokaa viedään Kiinassa usein lahjaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

