Uunilohi
Suolaliemi maustaa lohen tasaisesti. Se myös sulkee kalan pinnan, jolloin lohen kypsyessä proteiini pysyy sisällä. Lopputuloksena on maukas ja ravitseva uunilohi.Uunilohi
6 annosta
Ainekset
- noin kilo lohta
Suolaliemi
- 1 l vettä
- 1 dl suolaa
Valmistusohje
Kuumenna vesi ja liuota suola joukkoon. Anna liemen jäähtyä kylmäksi.
Nypi lohesta ruodot ja leikkaa nahka pois. Viipaloi kala annospaloiksi ja nosta suolaliemeen maustumaan pariksi tunniksi. Pidä astia kylmässä. Suolaliemi sulkee kalan pinnan ja proteiini pysyy kypsyessä sisällä. Kuivaa kalapalat ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaikka risoton kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

