Ruokakulttuuripalkinnot villiruualle, tislaamolle ja ruokahallille
Ruokakulttuuriteosta palkittiin Kyrö Distillery Company, Kuusamon kaupungin villiruokahanke ja Hakaniemen hallin kauppiasyhdistys.
Maailmalla palkittua giniä valmistava Kyrö Distillery Company palkittiin työstään suomalaisen juomakulttuurin eteen. Tislaamon tuotteet tuovat piristysruiskeen alan vientiin. Kuva: Jyrki Johannes TervoSuomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO jakaa Lentävä lautanen -palkinnot vuosittain suomalaisille ruokakulttuuriteoille.
Tavoitteena on osoittaa suomalaisen ruokakulttuurin kirjo tekojen ja tekijöiden kautta.
Tänä vuonna palkinnon ruokakulttuuriteosta saivat innovatiivinen Kyrö Distillery Company, Kuusamon laajaa yhteistyötä luonut villiruokahanke sekä Hakaniemen ruokahallin perinteestä huolehtiva Hakaniemen hallin kauppiasyhdistys.
Palkinnot jaettiin perjantai-iltana ELO-gaalassa Restaurant Pörssissä.
Villiruokaa matkailijoille ja koululaisille
ELO-säätiön hallituksesta koostunut raati kiitteli Kuusamon kaupungin Naturpolis-hanketta siitä, että se on luonut Kuusamolle kansainvälisen maineen luonto-, hyvinvointi- ja ruokamatkailun kohteena.
Villiruoka näkyy niin kaupungin strategiassa kuin koulujen ruokalistoillakin.
Säätiö palkitsee villiruokahankkeen vetäjän Elisa Kangasahon sekä keittiömestari-keraamikko Jarmo Pitkäsen, joka on tuottanut aistielämyksiä Kuusamossa vuosikymmenen ajan.
Tislaamo luo vetoa juomavientiin
Kyrö Distillery Company palkittiin juomakulttuurityöstä. Rukiin tislaaminen palkintoja kahmineeksi giniksi ja viskiksi on tuonut piristysruiskeen koko alalle.
Raadin mukaan Kyrö Distillery Company on osoittanut, että Suomessa voidaan tehdä laadukkaita ja kansainvälisesti kiinnostavia juomia.
Palkinto annettiin markkinointijohtaja Mikko Koskiselle ja toimitusjohtaja Miika Lipiäiselle.
Perinteikäs ruokahalli
Hakaniemen Ykköskauppiaat ry palkittiin yli sata vuotta toimineen ruokahallin puolustamisesta.
Parin vuoden sisällä halli on menossa remonttiin ja kauppiaat väistötiloihin. Hallin kauppiasyhdistys tekee työtä, jotta halli säilyttää sekä tunnelmansa, tasonsa että asiakkaansa.
Palkinnon otti vastaan Hakaniemen Ykköskauppiaat ry:n hallituksen puheenjohtaja, Reinin lihan hallikauppias Pirjo Passinen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
