Varo, ettei nakkisi harmaannu − tässä on yleisin virhe, johon moni sortuu
Nakkeja ei tule keittää kiehuvassa vedessä.Nakit kuuluvat perunasalaatin kanssa monen suomalaisen uudenvuoden juhlapöytään. Perinteisesti nakit keitetään kattilassa, mutta siinä on vaarana, että nakit kiehuvat liikaa, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi.
”Yleisin virhe on, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii”, keittiömestari Kari Aihinen varoittaa HK:n tiedotteessa.
Nakkeja voi valmistaa nopeasti myös arifryerissa sähköä säästäen. Viidessä minuutissa nakit ovat valmiita syötäväksi.
HK jakoi helpot ohjeet uudenvuoden nakkien valmistamiseen kahdella tapaa. Katso ohjeet alta.
Keitetyt nakit
- Kiehauta reilusti vettä kattilassa.
- Kun vesi kiehuu, katkaise virta ja siirrä kattila liedeltä.
- Laita nakit kattilaan viideksi minuutiksi.
- Nosta nakit vedestä, jolloin niiden pinta hieman kuivahtaa.
- Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa.
Nauravat nakit airfryerissa
- Leikkaa nakkien molempiin päihin noin 1,5 cm syvyinen ristiviilto.
- Kypsennä nakkeja airfryerissa 180 asteessa 5 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





