Paistettua maksaa ja grillattua parsaa
Maksa kypsyy grillissä muutamassa minuutissa eikä sitä tarvitse edes leivittää. Samaan grilliin voit heittää vihreät parsat. Kaiken kruunaa salviavoi tarjolle pantaessa. Grillin sijaan voit toki valmistaa ruuan pannulla.Paistettua maksaa ja grillattua parsaa
4 hengelle
Ainekset
- noin 500 g maksaa
- vehnäjauhoja
- 250 g voita (maustevoihin ja paistamiseen)
- rypsiöljyä
- 1/2 dl tuoretta salviaa
- 2–3 rkl Dijon-sinappia
- parsaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Valmista salviavoi. Laita kulhoon huoneenlämpöistä voita, silppua sekaan salvian lehdet ja Dijon-sinappi ja sekoita haarukalla tasaiseksi. Kumoa salviavoi kelmuun pallon tai pötkön muotoon, laita jääkaappiin.
Leikkaa maksa viipaleiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele maksaviipaleet vehnäjauhoissa. Jos valmistat maksan grillissä, sitä ei tarvitse leivittää vehnäjauhoilla.
Kuumenna tilkka öljyä ja voita pannulla ja lisää maksa pannulle, kun voi ei enää sihise. Paista maksaa noin minuutti molemmilta puolilta.
Nosta maksa pois pannulta, kun sen pinnalle nousee lihasnestettä.
Grillaa parsat grillissä tai pannulla ja mausta suolalla. Leikkaa salviavoista paloja tai viipaleita.
Tarjoile maksa keitettyjen perunoiden, grillatun parsan ja sinappi-salviavoin kanssa.
Ohje: Kaisa Rantama
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

