Muhkeat ohukaiset
Retken jälkiruokaohukaiset voi paista myös ulkona nuotiolla. Ota valmis taikina ja paistinpannu mukaan. Lisäksi tarvitse pullosta juoksevaa rasvaa pannun voiteluun. Ohukaisten kanssa nautitaan raikkaasta appelsiinirahkasta. Toki hillokin maistuu lettujen seurana.
Nuotiotulilla voi paistaa ohukaiset tai lämmittää valmiiksi kypsennetyt. Appelsiinirahka on raikas lisuke ohukaisille. Kuva: Jaana KankaanpääMuhkeat ohukaiset
noin 20 kpl
Ainekset
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 muna
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 dl maitoa
Paistamiseen
- juoksevaa Oivariinia
Appelsiinirahka
- 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2–3 appelsiinia
- (1 rkl sokeria)
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna, kermaviili ja maito. Sekoita kuivat aineet niiden joukkoon. Anna taikinan turvota mielellään noin tunnin verran ennen paistamista. (Voit halutessasi tehdä taikinan jo edellisenä iltana. Säilytä jääkaapissa peitettynä.) Paista keskilämmöllä paksuhkoja lettusia.
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi. Retkelle voit pakata osan appelsiiniviipaleista rasiaan sellaisenaan lisättäväksi lettuannoksen päälle. Vaahdota kerma ja vatkaa rahka joukkoon.
Lisää appelsiinipaloja. Mausta halutessasi sokerilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
