Kesäsalaatti
Kesäsalaatista tulee ruokaisa, kun lisäät siihen suurimoita, esimerkiksi kvinoaa, vehnä-, kaura- tai ohrahelmiä. Mansikat ja vesimeloni raikastavat salaatin.
Mansikka ja meloni tuovat kesäsalaattiin väriä ja raikkautta. Pienet, grillatut braatvurstit täydentävät salaattiaterian. Kuva: Jaana KankaanpääKesäsalaatti
4 annosta
Ainekset
- 2 dl suomalaista kvinoaa
- mustapippuria
- suolaa
- 1 ruukku jääsalaattia
- 1 sipuli
- 2 sipulinvartta
- pala (400 g) vesimelonia
- 1/2 l mansikoita
- basilikan lehtiä
Kastike
juoksevaa hunajaa tai balsamicokastiketta
Valmistusohje
Kypsennä kvinoa paahtamalla pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kypsät suurimot mustapippurilla ja suolaripauksella.
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi salaatti vadille. Levitä päälle kypsä kvinoa jäähtyneenä, viipaloitu sipuli ja renkaiksi leikatut sipulinvarret. Rouhi salaatin päälle mustapippuria.
Kuori ja kuutioi meloni. Lisää melonikuutiot ja mansikat viipaleina salaatin päälle. Valuta pinnalle lopuksi juoksevaa hunajaa tai valmista, siirappimaista balsamicokastiketta.
Tarjoa grillattujen braatvurstien kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
