Tomaattinen makkara-perunavuoka
Maukas tomaatti-makkaraperunavuoka syntyy näppärästi edellisen päivän ylijääneistä perunoista ja pehmeistä tomaateista. Makkaraksi sopii mikä tahansa lenkki tai leikkelemakkaratanko.Tomaattinen makkara-perunavuoka
4 annosta
Ainekset
- 5 tomaattia
- 5 keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- noin 300 g Balkanin juhla -makkaratankoa tai lenkkimakkaraa
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl sinappia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl kuivattua timjamia
Päälle
- 2 dl juustoraastetta
- pieni terttukirsikkatomaatin oksa
Valmistusohje
Viipaloi tomaatit ja kuoritut perunat. Kuori sipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Poista makkarasta kuori ja viipaloi makkara. Lado ainekset limittäin pystyyn voideltuun uunivuokaan.
Sekoita kermaan munat ja mausteet. Kaada liemi vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Nosta vuoan päälle terttukirsikkatomaatin oksa.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

