Paneroidut sipulirenkaat kruunaavat hampurilaisaterian tai maistuvat sellaisenaan dipin kanssa
Kotona valmistettavat paneroidut sipulirenkaat ovat täydellinen lisuke monenlaiseen ateriaan tai herkullista naposteltavaa sellaisenaan.
Dippaa makeasta sipulista leikatut renkaat oluttaikinaan ja uppopaista rapeiksi rinkilöiksi. Kuva: Helena Saine-LaitinenMonille paneroidut sipulirenkaat ovat tuttu näky ulkona syödessä, mutta tätä yksinkertaista ja herkullista ruokaa ei aina tule mieleen valmistaa itse.
Kotikeittiön resepti ei vaadi erikoisvälineitä eikä monimutkaisia työvaiheita. Käyttämällä perusainesosia ja noudattamalla selkeitä ohjeistuksiamme, voit loihtia kultaisen rapeita sipulirenkaita. Tarjoile ne perinteisen dipin kera tai hivuta hampparin väliin. Lähdetäänkö siis renkaanpyöritykseen?
Paneroidut sipulirenkaat
noin 35 kappaletta
- Ainekset
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl valkopippuria
- 1½ dl olutta
- 1 kananmuna
- 20 g voita sulatettuna
- 2 makeaa sipulia
- Uppopaistoon
- ½ l rypsiöljyä
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään olut, kananmuna ja voisula. Yhdistä kuiviin aineksiin ja sekoita vellimäiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka olutta.
Kuori sipulit ja viipaloi ne isoiksi, noin sentin paksuisiksi renkaiksi. Käytä pienimmät muuhun ruokaan. Taputtele sipulirenkaat kuiviksi talouspaperilla.
Pyörittele sipulirenkaita friteeraustaikinassa keittiöpihtejä käyttäen ja friteeraa ne useammassa erässä kypsiksi 180-asteisessa öljyssä. Käännä, kun alapuoli on ruskistunut.
Nosta sipulirenkaat reikäkauhan avulla valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa sellaisenaan, hampurilaisaterialla tai valitsemasi dippikastikkeen kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
