Suomalaiset syövät lihaa niin kuin ennenkin ja lähes päivittäin lihaa syövien osuus on noussut
Suomalaisista 93 prosenttia syö lihaa jossain muodossa.Lihatiedotuksen lokakuussa teettämän tutkimuksen mukaan lihan kokonaiskäyttö ja lihaa syövien määrä on pysynyt vakaana. 93 prosenttia syö lihaa jossain muodossa. Päivittäin tai lähes päivittäin lihaa syövien määrä on noussut: 78 prosentissa kotitalouksista lihaa syödään useamman kerran viikossa.
Suomalaisista 15 prosenttia sanoo vähentäneensä lihan syöntiä. Tärkeimmät syyt vähentämiseen ovat eettisiä ja ekologisia. Osa vähentää lihan syöntiä terveyssyistä, osalle liha ei enää maistu ja osa mainitsee taloudelliset syyt.
Neljä sadasta suomalaisesta sanoo lisänneensä lihan syöntiä.
Tärkeimmät kriteerit lihaa ostettaessa ovat hinta, kotimaisuus ja laatu, mutta hinnan merkitys on vähentynyt jo muutaman vuoden ajan.
Kantar TNS Agri Oy:n toteuttamaan tutkimukseen vastasi noin tuhat 15–74-vuotiasta suomalaista.
Lue myös:
Korona-aika on lisännyt suomalaisten jauhelihan ja siipikarjanlihan kulutusta
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

