Rosollista syntyy ihanan samettinen sosekeitto
Jos rosollia jää syömättä, sen kasviksista saa oivan lisä borssi- ja sosekeittoon. Voit hyödyntää niitä myös lihaisissa pataruuissa tai kasvispihveissä.Rosollisosekeitto
4–6 alkuruoka-annosta
- Ainekset
- 3 (350 g) perunaa (jauhoinen lajike)
- 1–2 rkl öljyä
- 500 g rosollia (kypsää punajuurta ja porkkanaa sekä sipulia ja etikkakurkkua)
- noin 8 dl kasvislientä
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl timjamia
- ripaus suolaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 prk (2 dl) kermaa
- Krutongit
- 2–3 viipaletta joululimppua
- 1–2 rkl voita
- Koristeeksi
- timjaminoksia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele perunat.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota perunoita ja rosolliaineksia pari minuuttia. Lisää joukkoon kasvislientä ja mausteet. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
Sekoita vehnäjauhot kermaan ja suurusta keitto. Keitä vielä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä tai etikkapunajuurien liemellä.
Leikkaa joululimppu kuutioiksi ja paista ne voissa paistinpannulla rapeiksi krutongeiksi.
Jaa keitto annoslautasille, ripottele päälle krutonkeja ja somista halutessasi tuoreella timjamilla.
Vinkki: Jos haluat ruokaisamman keiton, lisää joukkoon paistettuja nakkeja tai braatvursteja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

