Jälkiruokamunakas
Jälkiruokamunakas
Munakas voi olla myös jälkiruoka, kun sen maustaa makeaksi ja tarjoaa esimerkiksi rahkavaahdon ja pirteiden puolukoiden kera.
4 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 1/2 dl täysmaitoa
- 2 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
Rahkavaahto
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 rkl sokeria
- 1 dl puolukoita soseutettuna
- 1/2 dl puolukkahilloa
Koristeeksi
- kokonaisia puolukoita
- rahkavaahtoa
Valmistusohje
Vaahdota ensin tarjoiluun tuleva kerma pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa sitruunarahka joukkoon. Mausta sokerilla. Yhdistä puolukkasose ja hillo.
Sekoita munat, maito, sokeri ja suola haarukalla kulhossa. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista voi siinä kevyesti. Kaada munakasmassa pannulle. Vedä puuhaarukalla seosta hitaasti reunoilta keskelle. Munakas on kypsä, kun alapinta on saanut väriä ja yläpinta on vielä kostea. Valuta munakas tarjoiluvadille, laita pinnalle marjaseosta ja taita osittain kaksin kerroin.
Tarjoa munakkaan kanssa rahkavaahtoa sekä puolukoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

