
Riksusta saa parasta thaimaalaista – elämyksen viimeistelee tarjoilija, joka varmistaa sopivan tulisuusasteen jokaisen asiakkaan kohdalla
Thaimaalaisen ravintolan ruoka-annosten proteiineista vain porsas on suomalaista.
Ankka ja punainen curry-tofu ovat syvän mausteisia. Asiakas saa valita tulisuusasteen itse kaikkiin annoksiin. Kuva: Katja Lamminen
Thaimaalaisessa makkarassa on riisiä ryyneinä. Papaijasalaatti on tulisen raikasta ja sinisimpukoissa maistuva liemi. Kuva: Katja LamminenRiihimäen Naa’s Thai Cuisinessa olen syönyt useampaan otteeseen parasta thairuokaa Suomessa. Sympaattisen ravintolan keittiössä aitoja thaimakuja kokkaa Chanthana Srisongmuang ja salin puolella häärää hänen miehensä Pertti Mattila, joka huomioi jokaisen asiakkaan kertomalla, että tässä ravintolassa yksikin chilinkuva ruokalistassa saa hien tihkumaan otsalta. Asia tulee todistetuksi, kun kahden chilin papaijasalaatin kylkeen tekisi mieli tilata lasi maitoa. Kolmesta lähtisi varmaan taju. Alkupalojen pienet thaimakkarat ovat mukavan valkosipulisia. Sinisimpukoissa on mausteisen herkullinen liemi.
Pääruokien ankka ja punainen curry-tofu ovat juuri sopivan mausteisia. Chilin nostattama lämpö nousee viiveellä, eikä hyökäten. Mattila piipahtaa välillä jutustelemassa ja kyselemässä, onko tulisuus kohdillaan. Hän kertoo kolmevuotiaasta pikkutytöstä, joka yllätti täysin lusikoimalla kolmen chilin tom yam -keiton hyvällä ruokahalulla.
Seinällä olevasta alkuperälistasta selviää, että vain porsas on suomalaista. Kana, ankka ja makkarat tulevat kokin kotimaasta Thaimaasta. Nauta on Latviasta. Ainakin kasvisruokaa piipahdan syömään jatkossakin.
Naa’s Thai Cuisine, Valtakatu 4, 11100 Riihimäki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
