Madeleinet
Madeleine on ranskalainen klassikkoherkku. Madeleinet paistetaan omalla nimikkopellillä ja ne saavat makunsa voisulasta ja sitruunasta.Madeleinet
24 kpl
Ainekset
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 luomusitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 75 g voita
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitettu vehnäjauho-leivinjauheseos.
Sekoita sulatettuun voihin vaniljasokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.
Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia. Pursota vajaa ruokalusikallinen tai nostele lusikalla taikina madeleinepellin syvennyksiin. Jätä hiukan vajaiksi.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5–7 minuuttia tai kunnes ovat vaaleanruskeita ja kypsiä. Irrota leivokset hiukan jäähtyneenä.
Huuhdo vuoka ja kuivaa. Voitele syvennykset ja tee seuraava erä.
Ripottele jäähtyneelle pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

