Savulohitahna
Lämminsavulohesta näppärästi syntyvä tahna maistuu perunoiden tai leivän kera. Nopea ja monikäyttöinen savulohitahna kruunaa siis aterian kuin aterian.
Lämminsavulohesta näppärästi syntyvä tahna maistuu perunoiden tai leivän kera. Nopea ja monikäyttöinen savulohitahna kruunaa siis aterian kuin aterian. Kuva: Markku VuorikariSavulohitahna
4–6 annosta
Ainekset
- 300 g lämminsavulohta
- 1 pieni punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 3 rkl appelsiinimehua
- ½ tl sitruunapippuria
- ½ dl tillisilppua
- (suolaa)
Valmistusohje
Poista lohesta nahka ja ruodot. Hienonna kuoritut sipulit. Kumoa kala, sipulisilput, smetana, mehu ja mausteet kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Tarkista suolan tarve. Lusikoi tarjoilukulhoon ja nosta jääkaappiin odottamaan herkuttelua.
Tarjoa kuumien perunoiden, ruiskorppujen tai siemennäkkärin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
