Kaipaatko makeaa? Bebe-leivokset tuovat juhlapöytään ripauksen nostalgiaa
Itse tehdyt herkulliset bebe-leivokset ovat pienen askartelun arvoisia.Bebe-leivokset
noin 30 kpl (vuokien koosta riippuen)
- Ainekset
- 200 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- Täyte
- ¾ dl sokeria
- 4 tl maissitärkkelystä
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 2 kananmunankeltuaista
- 150 g voita
- 2 tl vaniljasokeria
- Kuorrutus
- 4 dl tomusokeria
- 3–4 rkl vettä
- muutama tippa elintarvikeväriä
- Koristelu
- 1 rkl nonparelleja tai strösseleitä
Valmistusohje
Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Painele taikina kevyesti voideltuihin leivosvuokiin ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä taikinapohjia 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti vuoista.
Valmista täyte. Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja maissijauhot. Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin, kunnes kiisseli on kylmää.
Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kylmä kiisseli ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Laita kukkurallinen teelusikallinen täytettä taikinakupin pohjalle ja levitä tasaiseksi. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes täytteen pinta on jähmettynyt.
Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Värjää seos muutamalla tipalla elintarvikeväriä. Levitä kuorrute leivosten päälle. Ripottele päälle kakkukoristeita.
Vinkki: Jos valmistat leivospohjat hyvissä ajoin, täytä ja kuorruta bebet kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.
Voit halutessasi puolittaa reseptin. Käytä silloin taikinaan kokonaisen munan sijaan pelkkä keltuainen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

