Ihanan sulaa juustoa ja hilloa ‒ tästä ei jälkiruoka parane
Leivitetyt, paistetut juustopihvit ovat retroherkku ja suosittuja lihattomana leikevaihtoehtona tai pikkunaposteltavina.
Keksimurupaneroinnilla ja paistamalla saat kotijuustosta syntisen hyvän jälkiruuan. Nautitaan lempihillon kera. Kuva: Jarkko SirkiäTämä resepti sopii melkeinpä mihin tahansa kovaan juustoon emmentaalista halloumiin.
Brie- tai camembertjuustosta syntyy paneroimalla ja paistamalla herkullisesti valuva jälkiruoka, joka syödään hillon kera.
Kokeilepa samaa perinteisellä suomalaisella kotijuustolla.
Pyöräytä juustopalat kananmunassa ja makeissa kandikeksimuruissa, paista ja nauti vaikkapa aromikkaan mustaherukkahillon kera.
Keksipaneroitu kotijuustojälkiruoka
4 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (250 g) kotijuustoa
- 4–5 kandisokerikeksiä
- 1 kananmuna
- Paistamiseen
- voita
- Lisäksi
- noin 1 dl mustaherukkahilloa tai -hyytelöä
Valmistusohje
Valuta juusto ja kuivaa pinnat huolellisesti talouspaperilla painellen. Leikkaa juusto neljään palaan.
Riko muna yhdelle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki.
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Kumoa murut toiselle lautaselle.
Kasta juustoviipaleet ensin munaseokseen ja kierittele ne sitten keksimuruissa. Paista juustoviipaleet voissa miedolla lämmöllä joka puolelta ruskeiksi ja rapeiksi.
Leikkaa neliöt keskeltä vinosti halki ja annostele kaksi palaa ruokailijaa kohden. Tarjoa lämpiminä herukkahillon kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
