Maailman parhaaksi rankattu keittokirja ilmestyi nyt myös suomeksi
Daniela Anderssonin Kiitos ruoasta äiti! -kirjan ruotsinkielinen alkuperäisteos sai Maailman parhaan kansainvälisen keittokirjan tittelin viime vuonna.
Daniela Andersson kokosi keittokirjan inkoolaisen Carola Landersin resepteistä. Kuva: Annika HaapanenDaniela Andersson kirjoitti ja kuvasi inkoolaisen Carola Landersin reseptejä keittokirjaan, joka etenee vuodenaikojen mukaan. Tack för maten, Mamma! -kirjan ohjeet perustuvat läheltä saataviin raaka-aineisiin, riistaan, kalaan ja itse kasvatettuihin puutarhan antimiin.
Andersson kuvasi kirjassaan ruoka-annosten lisäksi raaka-aineiden hankintaa, kuten kalastusta ja metsästystä ja iloisia yhteisiä hetkiä perhejuhlissa.
Kirja voitti sekä Maailman parhaan kansainvälisen keittokirjan tittelin että Best of the Best 25 years keittokirjojen Oscariksi mainitun Gourmand-palkinnon pohjoismaisessa kategoriassa vuonna 2021.
Kirjan idea tuli Carolan pojalta Tomas Landersilta, joka oli pitkään toivonut, että joku tekisi kirjan hänen äitinsä resepteistä Mariebergin tilalla Inkoossa.
Alkuperäisen ruotsinkielisen kirjan on kääntänyt suomeksi Anna Paljakka.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





