Lihapullat airfryerissa valmistuvat nopeasti
Airfryerilla voi valmistaa paljon muutakin kuin vain ranskalaisia.
Lihapullat ja kastike valmistuvat supernopeasti airfryerissa, kun teet helpon lihapullamassan ja käytät lämmitystä vaille valmista kastiketta. Kuva: Sanne KatainenLihapullat ja tomaattikastike airfryerilla
4 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (600 g) sika-nautajauhelihaa
- 1 ps (64 g) sipulikeittoainesta (esim. Sysmän luomu)
- ½ tl maustepippuria
- 1 kananmuna
- Tomaattikastike
- 1 tlk (750 g) pasta- tai bolognesekastiketta
Valmistus
Sekoita jauhelihaan sipulikeittoaines, mustapippuri ja muna. Pyörittele massa pyöryköiksi ja nosta ne vierekkäin airfryerin ritilän päälle. Tämä määrä mahtuu xxl-kokoisen laitteen ritilälle kerralla. Jos laitteesi on pienempi, niin kypsennä pyörykät kahdessa erässä.
Kypsennä pyöryköitä 200 asteessa koosta riippuen 4–5 minuuttia. Käännä pyörykät ja jatka kypsentämistä vielä 4–5 minuuttia. Nosta pyörykät sivuun.
Kumoa pasta- tai bolognesekastike airfryerin vuokaan tai laitteeseen mahtuvaan muuhun vuokaan. Nosta lihapullat kastikkeeseen ja kuumenna 160 asteella noin 5 minuuttia, tai kunnes kastike on kiehuvan kuumaa.
Tarjoa perunoiden tai muusin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
