Kahden sipulin turbaani
Jos pidät sipulista ja valkosipulista, tämä kahden sipulin turbaani on sinun leipäsi. Lisämakua se saa sipulikeittoaineksista.Kahden sipulin turbaani
2 leipää
Ainekset
- 5 dl vettä
- pala (50 g) hiivaa
- 1 ps (57 g) sipulikeittoaineksia
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä
- 4 dl sämpyläjauhoja
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- Päälle
- 1 kananmuna
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Liuota haaleaan veteen hiiva. Sekoita mukaan sipulikeittoainekset sekä kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet.
Lisää öljy ja vatkaa sekaan sämpyläjauhot. Alusta taikina kimmoisaksi vehnäjauhoilla ja anna kohota peitettynä.
Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä osat noin puolen metrin tangoiksi. Kietaise kaksi tankoa toistensa ympäri ja muodostunut letti spiraaliksi. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä.
Sipaise kohonneiden leipien pinta rikotulla munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista leipiä 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

