Tyrnijäädyke
Tyrnin happamuus taittuu hyvin tässä kermaisessa jäädykkeessä, jossa sokerin lisäksi on mausteena kardemummaa. Seurakseen jäädyke kaipaa vielä makean kastikkeen, esimerkiksi kuusenkerkkäsiirapin.Tyrnijäädyke
4 hengelle
Ainekset
- 250 g mascarponea
- 2 dl kuohukermaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl tyrnimarjoja
Lisäksi
- kuusenkerkkäsiirappia tai kinuskikastiketta
Valmistusohje
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa puolikovaksi. Lisää marjat ja mausteet ja vatkaa kunnes marjat hieman rikkoutuvat. Kaada seos silikonivuokiin ja jäädytä noin 6–12 tuntia. Kumoa vuoista tarjoiluvadille ja anna sulaa noin 15–30 minuuttia ennen tarjoilua.
Kumoa vuoat lautasille ja koristele keksinmuruilla ja marjoilla. Valuta päälle kuusenkerkkäsiirappia tai kuumaa kinuskikastiketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

