Porsas-kiinankaalivokki
Kiinankaali sopii paitsi salaattiin myös lämpimiin ruokiin, kuten tässä possu-kiinankaalivokkiin. Suikaloi kiinankaalin kumppaniksi muitakin kasviksia, sekoita hapanimelä kastike ja paista porsaan paistisuikaleiden kanssa herkulliseksi vokiksi.Porsas-kiinankaalivokki
4 annosta
Ainekset
- 400 g porsaan paistisuikaleita
- 200 g kesäkurpitsaa
- 2 (200 g) porkkanaa
- ½ (200 g) kiinankaalia
- ½ paprikaa
- 1 sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
Kastike
- ½ dl soijakastiketta
- ½ dl vettä
- 3 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 rkl perunajauhoja
- ½ rkl valkoviinietikkaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
Paistamiseen
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta.
Käsittele kaikki raaka-aineet vokkivalmiiksi. Pilko huuhdeltu kesäkurpitsa ja kuoritut porkkanat tulitikkumaisiksi. Suikaloi kiinankaali ja paprika. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipuli.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
Kuumenna ruokalusikallinen öljyä vokkipannussa tai laakeassa paistokasarissa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti ja paista kypsiksi. Kumoa suikaleet lautaselle odottamaan.
Kuumenna pannussa öljytilkka. Kääntele kasviksia kuumalla pannulla pari minuuttia. Ne saavat jäädä napakan rapeiksi. Sekoita kasvisten joukkoon kypsät lihasuikaleet ja kastike. Kuumenna sekoitellen. Tarkista maku.
Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

