Siikatartarleivät
Juhlava alkupala valmistuu helposti ja nopeasti isollekin seurueelle, kun levität saaristolaisleivälle tuorejuustoa, smetanaa ja graavisuolattua siikaa.
Jouluaterian alkupalat vaativat pientä askartelua. Lopputuloksena lautasella on herkullinen siikatartarleipä ja punajuuri-vuohenjuustomousse. Kuva: Jaana KankaanpääSiikatartarleivät
20 pientä leipää
Ainekset
- 10 viipaletta (n. 250 g) saaristolaisleipää
- tillituorejuustoa
Siikatartar
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 pieni (50 g) punasipuli
- 1 pak (150 g) graavisuolattua siikafileetä
- ripaus valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Koristeluun
- tilliä
- punasipulia
- sitruunaa
Valmistusohje
Leikkaa ohuet leipäviipaleet kolmion muotoisiksi paloiksi. Voit halutessasi ottaa viipaleista muotilla kuvioita, esimerkiksi sydämiä. Voitele leivät tuorejuustolla.
Vatkaa smetanaa hetki sähkövatkaimella, kunnes sen rakenne muuttuu kiinteäksi.
Leikkaa punasipuli terävällä veitsellä aivan pieniksi kuutioiksi. Kuutioi ruodoton kala. Yhdistä tartarin aineet. Lusikoi seosta leiville. Lisää koristeeksi tuoretta tilliä, punasipulia ohuina suikaleina ja sitruunaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
