
Söin täällä: Tuore perunarieska ja paikallinen hauki hurmasivat pienen kunnan hotelli-ravintolassa
Aatto ja Elli toimii Joutsan keskustassa ympäri vuoden.Nelostien varressa ei tarvitse nähdä nälkää, sillä etenkin huoltoasemia riittää. Vaihtelun vuoksi voi välillä ottaa loikan sivummalle, kuten Joutsan kunnan keskustaajamaan ja siellä Aattoon ja Elliin. Oikeastaan Aatto ja Elli -nimellä toimii hotelli, ja sen alakerrassa kellariravintola.
Yläkerran lounasravintola Ellin kahvila tarjoaa konstailematonta kotiruokaa: omana nälkäpäivänäni listalle sattui haukimurekepihvejä, joiden maukkaus antoi anteeksi hiukan suolattomaksi jääneen muusin. Kalat pyytää kuulemma paikallinen kalastaja, mistä lisäpisteet.
Toisena ruokana oli niin ikään harvemmin kohdalle osuvaa syksyistä lammaskaalia, ja aivan mainiona lisukkeena vastaleivottuja perunarisekoja. Jälkiruoaksi maistui marjarahka, kahvi ja paikallinen sanomalehti. Yksinkertaisen hyvää. Kahvila ilmoittaakin olevansa ylpeä maittavasta lounaastaan, joka on tehty itse lähialueen raaka-aineista.
12 euron lounaspöytä on katettuna ympäri vuoden. Uteliaisuuttani kysyin myös hotellihuoneista. Niitä on 12, osassa myös keittiö ja sauna.
Hotelli Aatto&Elli ja Ravintola Kellari, Jousitie 39, 19650 Joutsa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









