Porkkanaciabatta
Ciabatta on tyypillinen juureen leivottu sekaleipä. Juuritaikinan teko kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen leipomista, jopa edellisenä päivänä.
Ciabatta on tyypillinen juureen leivottu sekaleipä. Suuret huokoset ovat tunnusomaista juurileivälle. Kuva: Jaana KankaanpääPorkkanaciabatta
1 leipä
Juuritaikina
- 2 1/2 dl vettä
- 1 tl tuorehiivaa
- 3 dl spelttijauhoja
Lisää juuritaikinaan
- 1/4 (noin 15 g) hiivapalasta
- 1/2 dl vettä
- 1 dl porkkanaraastetta
- 1 dl pähkinärouhetta
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- noin 5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Liuota juuritaikinan hiivanokare huoneenlämpöiseen veteen. Sekoita jauhot joukkoon. Peitä kulho liinalla tai tuorekelmulla ja anna juuritaikinan käydä huoneenlämmössä 5–6 tuntia tai yön yli.
Lisää juuritaikinaan veteen liuotettu hiiva, porkkanaraaste, pähkinärouhe, sokeri ja suola. Alusta taikinaan jauhot. Muotoile taikinasta pitkulainen leipä. Käytä runsaasti jauhoja leipoessa, sillä rasvaton taikina tarttuu helposti sormiin. Leivo ciabattataikina saman tien ja kohota vasta valmiina leipänä.
Nosta leipä leivinpaperin päälle pellille. Taputtele se noin 10 senttiä leveäksi leiväksi. Anna kohota peittämättä kaksinkertaiseksi. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
