Fenkolirisotto
Risoton valmistus vie vain noin 20 minuuttia. Älä keitä sitä liian kypsäksi, sillä riisissä saa olla aavistus purutuntumaa. Täydellisen risoton koostumus on aavistuksen puuromainen ja melko löysä. Lisää lopuksi risottoon mascarponejuustoa, joka tuo sekä makua, rakennetta että täyteläisyyttä.Fenkolirisotto
4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ fenkolia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- ½ tl mustapippuria
- 1 ½ dl mascarpone-tuorejuustoa
- 2 kevätsipulia
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää riisit.
Kuumenna toisessa kattilassa vesi ja liuota mukaan liemikuutiot. Lisää kuumaa lientä vähitellen riisin joukkoon. Riisi kypsyy noin 20 minuutissa.
Mausta risotto pippurilla ja tarkista suolan tarve. Sekoita valmiin risoton sekaan tuorejuusto. Hyvä risotto on hieman valuvaa. Koristele ruoka hienonnetuilla kevätsipuleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

