Parsabuffetti
Näyttävä ja kätevä tapa tarjota parsaa on koota vadille erilaisia lisäkkeitä graavikaloista kylmäsavuporoon ja keittää parsat tarjolle vasta viimeisenä.Parsabuffetti
Ainekset
- vihreää ja/tai valkoista parsaa (6–10 kpl/ruokailija)
Lisäksi
- kylmäsavulohta
- graavisiikaa
- savuporoa
- savukinkkua
- salamia
- pikahollandaisekastiketta
Valmistusohje
Asettele kalat ja lihat kauniisti tarjolle omiksi ryhmikseen.
Keitä parsat vasta, kun ruokailijat istuvat pöytään. Jokainen voi koota lautaselleen parsan seuraksi haluamiaan lisäkkeitä.
Pikahollandaise
Ainekset
- 100 g voita
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 rkl sitruunan mehua
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ¼ tl rakuunaa
Valmistusohje
Sulata voi ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, jotta voi paahtuu hieman. Nosta kattila pois levyltä.
Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuaiset. Pane keltuaiset, sitruunamehu ja mausteet kapeaan, korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin juuri mahtuu. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle ja kaada mukaan voisulaa ohuena nauhana. Nosta sauvaa hiljalleen ylöspäin koko ajan sekoittaen, jotta kastike emulgoituu tasaisesti. Tarjoa parsojen kanssa kastikkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

