Sosekeitto perunasta ja palsternakasta
Peruna on oiva sosekeittoaines. Valitse jauhoinen lajike, jotta keitosta tulee tasaisen pehmeä. Palsternakka, purjo tai selleri sopivat täydentämään perunakeiton makua.Sosekeitto perunasta ja palsternakasta
5 annosta
Ainekset
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 1 (200 g) palsternakka
- 1 (80 g) sipuli
- 2 dl ruokakermaa
- 1 pkt voimakas Koskenlaskija sulatejuustoa
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Kuori kasvikset ja leikkaa lohkoiksi. Lisää kiehuvaan suolalla ja valkopippurilla maustettuun veteen peruna-, palsternakka- ja sipulilohkot. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää sulatejuusto paloina. Soseuta keitto. Lisää lautasella keiton pinnalle persiljasilppua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

