Pellillinen ihania vaniljaruutuja: Tämä resepti tekee vaikutuksen!
Vaniljaruudut ovat murupiirakan muunnos, jossa täytteenä on helppo vaniljainen rahkaseos.
Vaniljaruudut voi leikata pieniksi ruuduiksi, sillä tätä makeaa herkkua riittää pienehkö pala. Murumainen piirakka ja vaniljainen täyte ovat simppelin mainio yhdistelmä. Kuva: Sanne KatainenVaniljaruudut
noin 40 kpl
- Ainekset
- 500 g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
- 10 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- Täyte
- 4 kananmunaa
- 2 prk (à 250 g) maitorahkaa
- 3 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa kaikki taikinan aineet kulhoon. Nypi, kunnes seos on pientä murua. Siirrä ¾ muruista leivinpaperin päälle uunipannulle. Painele tiiviiksi.
Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään. Levitä täyte taikinan päälle. Ripottele loppu taikinamuru täytteen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Taikina on iso, joten käytä isoa kulhoa. Valmiit vaniljaruudut säilyvät kosteudelta suojattuna jääkaapissa noin viikon. Ruudut voi myös pakastaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
