Tätä et taatusti ole kokeillut! Marmeladi maustaa uunikalan upeasti
Uunikalan happamanmakea kastike syntyy kalan kypsyessä Pihlajamarmeladista ja maustetusta crème fraîchesta.Paistonkestävän marmeladin maku on tuttu samannimisistä marmeladimakeisista. Ellet löydä vielä kaupasta Pihlajamarmeladia, niin korvaa se paistonkestävällä appelsiinimarmeladilla.
Pihlajalohi
- 4 annosta
- Ainekset
- 1 (noin 800 g) kirjolohifilee
- 4 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl paistonkestävää Pihlaja- tai appelsiinimarmeladia
- 1 prk (200 g) crème fraîchea valkosipuli&yrtit
- Pinnalle
- hienonnettua persiljaa
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Poista fileestä ruodot ja nahka. Leikkaa fileen pintaan viiltoja. Mausta filee sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Nosta filee voideltuun uunivuokaan ja anna maustua noin 15 minuuttia.
Yhdistä loput aineet ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

