Hedelmäinen talvisalaatti
Upean värinen punasipuli koristaa talvisen salaatin. Taltuta sen ärhäkkyys upottamalla viipaleet ensin salaatinkastikkeeseen maustumaan. Veriappelsiinista tulee salaattiin makeutta ja grillijuustosta ruokaisuutta.
Taltuta raakana syötävän sipulin ärhäkkyyttä marinoimalla lohkoja salaatin kastikkeessa. Myös rusinat mehevöityvät mukavasti kastikekylvyssä. Kuva: Jaana KankaanpääHedelmäinen talvisalaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 punasipuli
- ½ dl rusinoita
- 2–3 veriappelsiinia (Tarocco) tai mandariinia
- ½ (175 g) fenkolia
- 1 pkt (250 g) grillijuustoa
- ½ kerää salaattia (esimerkiksi Cosmopolitan)
Kastike
- 1 tl sinappia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- ¾ dl rypsiöljyä
- 2 tl sokeria
- 1 tl viherpippuria rouhittuna
- ¾ tl suolaa
Valmistusohje
Tee ensin kastike. Mittaa pikkukulhoon sinappi ja punaviinietikka. Vatkaa öljy joukkoon ohuena nauhana. Mausta sokerilla, viherpippurilla ja suolalla.
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Huuhtele sipulit siivilässä juoksevan kylmän veden alla maun miedontamiseksi. Upota sipulit ja rusinat kastikkeeseen maustumaan.
Kuori veriappelsiinit ja paloittele ne. Höylää tai leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi. Säästä vihreät ”tupsut” koristeeksi.
Kuivaa juusto talouspaperilla. Leikkaa juusto neljään osaan ja paista palat pannulla öljytilkassa ruskeiksi.
Revi huuhdeltu salaatti pediksi laakeaan salaattikulhoon. Lisää muut ainekset. Levitä lopuksi punasipulit ja rusinat salaatin päälle kastikkeen kera. Koristele fenkolitupsuilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
