Rapeat valkosipulipatongit helposti ‒ hunaja tekee täytteestä ekstraherkullisen
Itse tehty valkosipulipatonki sopii ruoan seuraksi tai sellaisenaan vaikka välipalaksi.
Pyöräytä hiivataikinasta maukkaat patongit, joita mehevöittää hunajainen valkosipuli-persiljavoi. Kuva: Sanne KatainenLämmin valkosipulipatonki on varma herkku.
Hunajaiset valkosipulipatongit
2 kpl
- Ainekset
- 2 ½ dl vettä
- ½ pkt (25 g) tuorehiivaa TAI 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- Täyte
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl persiljaa silputtuna
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 ½ rkl hunajaa
- 1 rkl rosmariinia silputtuna
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita.
Lisää jauhoja nesteeseen vähän kerrallaan ja vaivaa sileäksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi (20 x 40 cm) levyiksi.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä maustevoi tasaisesti kahdelle taikinalevylle, mutta jätä pari senttiä yläreunasta vapaaksi.
Kääri levyt pitkältä sivulta napakasti rulliksi. Nipistele saumakohta tiukasti kiinni. Venytä ja ummista päät. Nosta patongit leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alaspäin. Kohota peitettynä noin 20 minuuttia.
Viillä patonkeihin vinoviillot ja paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
