Kalkkunapihvit uunissa
Uunivuoassa mahtuvat kypsymään samalla kertaa sekä kalkkunapihvit että lisukebataatit.
Uunivuoassa mahtuvat kypsymään samalla kertaa sekä kalkkunapihvit että lisäkebataatit. Kuva: Jaana KankaanpääKalkkunapihvit uunissa
4 annosta
Ainekset
- 1 rs (480 g) kalkkunan fileeleikkeitä
- 2—3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl timjamia
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl suolaa
Päälle
- 3 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl parmesaania raastettuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ½ tl savupaprikajauhetta
Valmistusohje
Levitä öljy matalan uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle mausteet.
Levitä kalkkunapihvit vuokaan, painele mausteisiin ja käännä. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pienennä leivät käsin tai koneella muruiksi. Lisää juustoraaste, öljy ja mausteet. Levitä seos lihojen päälle. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.
Vinkki
Lohko lihojen väliin ohuita bataattipaloja, jotka olet pyöritellyt öljytilkassa, suolassa ja pippurissa ennen kypsentämistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
