Englantilainen luumuvanukas
Englantilainen luumuvanukas on näyttävä jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi tunteja ennen tarjoilua.
Englantilainen luumuvanukas on näyttävä jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi tunteja ennen tarjoilua. Kuva: Jaana KankaanpääEnglantilainen luumuvanukas
10 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 4 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl punaista glögiä tai hehkujuomaa
- 1 dl luumumarmeladia
Kastike
- 3 dl täysmaitoa
- 1/2 dl sokeria
- 2 munaa
- 1/2 vaniljatankoa
- 1 prk (200 g) luumu-kanelirahkaa
Täyte
- 1 pussi (200 g) kuivattuja luumuja
- 2 dl punaista glögiä tai hehkujuomaa
Koristeeksi
- 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- luumuja
Valmistusohje
Laita täytteen luumut likoamaan glögiin tai hehkuun. Anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet joukkoon. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Mittaa kattilaan maito, sokeri, munat ja puolikas vaniljatanko. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Ota vaniljatanko pois ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneeseen kastikkeeseen luumu-kanelirahka.
Sivele kakkulevy alapuolelta glögillä ja levitä sille kerros luumumarmeladia. Leikkaa levy neliöiksi.
Laita lasikulhon pohjalle vajaa puolet marinoituneista luumuista sekä marinointiliemi. Lado kakku-neliöt limittäin kulhoon. Kaada kastike päälle. Peitä kulho ja anna vetäytyä kylmässä useita tunteja.
Pursota vanukkaan päälle sokerilla maustettua kermavaahtoa ja koristele lopuilla luumuilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
