Verkko tarjoilee huippuluentoja ruuasta
Kotisohvalla istuen voi kuunnella huippuosaajien luentoja ruuasta ja elämästä.Aiheita käsittelee kaikille avoin ja maksuton luentosarja, jota voi seurata verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen.
Helsingin yliopiston Studia Generalia -luennot ruuasta alkoivat 11. lokakuuta, jolloin valotettiin ravitsemuksen perusteita.
Lisäksi luennoitsijat ovat käyneet läpi syömisen evoluutiota ja pohtineet kysymystä keinotekoista vai luonnonmukaista.
Kuulijoita on herätetty miettimään riittääkö vesi ja ruoka. Myös ruuan makua ja ruokaa liittyviä arvoja on pohdittu yhden luennon verran.
Luentosarja päättyy 15.11., jolloin alustajien aiheena on ruuan monet merkitykset.
Aiheesta keskustelevat professori, sisätautiopin erikoislääkäri Aila Rissanen , ravitsemusfysiologian professori Riitta Korpela , kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoki ja sosiaalipsykologian professori Anna-Maija Pirttilä-Backman .
Tilaisuuden puheenjohtaja on kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä.
Helsingin yliopiston Studia Generalia -toimintaa toteuttaa Avoin yliopisto.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

