Venäläinen lohiseljanka
Lusikallinen smetanaa viimeistelee lohiseljankan eli venäläisen lohisopan.Venäläinen lohiseljanka
4 annosta
Ainekset
- 1 pieni purjo
- pala (200 g) juuriselleriä
- 2 isoa porkkanaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl voita
- 1 l vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 2–3 persiljanoksaa
- 1–2 timjaminoksaa
- noin 500 g tuoretta kirjolohta tai pakastekuutioita
- 1 maustekurkku
- 2 rkl pieniä kapriksia tai
- 4 isoa kaprista
Tarjoiluun
- smetanaa
Valmistusohje
Leikkaa puhdistetut kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Kuullota hetki kasviksia voissa kattilan pohjalla. Lisää vesi tai kalaliemi, tomaattipyree, suola, pippurit, laakerinlehti ja muutama persiljan- ja timjamin oksa. Mikäli liemenä on kalaliemi, tarkista suolaisuus ennen suolan lisäämistä. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia.
Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Nosta kattilasta laakerinlehti sekä persiljan- ja timjaminoksat. Lisää kalapalat ja keitä hiljalleen vielä noin 5 minuuttia.
Suikaloi kurkku ja lisää keittoon kapristen kanssa.
Vaahdota hiukan smetanaa ja nosta nokare keittoannoksen päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

