Täydellinen arkiruoka: Herkullinen pastapannu ryynimakkaralla
Perinneherkusta syntyy sipulin ja kaalin kanssa ruokaisa pastapannu.
Ryynimakkarassa eli ryynärissä käytetään ohrasuurimoita, mikä lisää kuidun määrää ja alentaa lihan ja rasvan osuutta. Kuva: Sanne KatainenRyynimakkara-pastapannu
4–6 annosta
- Ainekset
- 300 g ryynimakkaraa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 250 g keräkaalia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl lihafondia
- 2 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
- ½ tl mustapippuria
- ripaus suolaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä (tai sitruunalla maustettua vettä)
- Lisäksi
- 200 g kuviopastaa
- Ruisripote
- 3 palaa (80 g) ruispaloja tai muuta ruisleipää
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- ½ ruukkua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Tee ensin leipämuruseos. Hienonna leipä esimerkiksi monitoimikoneessa. Kuori ja silppua valkosipuli. Paahda leipämurut öljyssä paistinpannulla.
Lisää valkosipuli paistumaan minuutiksi. Mausta suolalla ja anna ripotteen jäähtyä.
Hienonna lehtipersilja ja sekoita se muruseoksen joukkoon.
Poista kuoret ryynimakkaroista. Murustele ne paistinpannulle ja ruskista öljytilkassa. Siirrä lautaselle.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kaali pieniksi ja ohuiksi suikaleiksi. Ruskista kasvikset öljyssä pannulla. Lisää fondi ja mausteet. Kaada päälle viini, anna hautua muutama minuutti. Kääntele joukkoon makkarat.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edellisen päivän aterialta jääneitä kypsiä kuviomakaroneja. Valuta pasta siivilässä mutta ota talteen pari desiä keitinlientä.
Yhdistä pasta ja makkaraseos. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Ripottele annosten päälle ruisripotetta. Koristele persiljalla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
