Lasten pesäpalloleirillä panostetaan kotimaiseen ruokaan: ”Tässä ei menty halvimman mukaan”
Kankaanpään pesäpalloleirille tulee viisitoista tonnia ruokaa, jonka kotimaisuusaste on yhteensä 76 prosenttia. Perunat tulevat vain 20 kilometrin päästä.
Valtakunnallisella pesäpalloleirillä on tällä viikolla lähiruokaprojekti, kuvaa leirijohtaja Jani Mäntylä. Tavoitteena on, että ruokalinjastolla suositaan lähiruokaa ja pidetään kaikki mahdollisimman kotimaisena. Esimerkiksi paprikat ovat kotimaisia Närpiöstä. Kuva: Pesäpallon Tenavaleiri”Banaanipuita meillä ei ole Suomessa, mutta muuten ruoka tulee läheltä”, sanoo pesäpalloleirin leirijohtaja Jani Mäntylä.
Kankaanpäässä järjestetään tällä viikolla alle 12-vuotiaille suunnattu valtakunnallinen Tenavaleiri. Osallistujia on noin 1800 ja ruokatarvikkeita tilattiin yhteensä viisitoista tuhatta kiloa.
Leirillä panostetaan lähiruokaprojektiin, kuvaa Mäntylä. Lähellä on paljon ruuan tuottajia ja ruuan valmistajia.
Maito, liha, juurekset, kasvikset, sekä leipä- ja viljatuotteet ovat kaikki kotimaisia. Kotimaisuusaste on kaikesta yhteensä 76 prosenttia. Kokonaisuus sisältää myös esimerkiksi hedelmät, kahvin ja mausteet.
Lähin tuote ovat perunat.
Lähin tuote ovat perunat, arvioi Mäntylä. Kierikan perunatila Jämijärveltä on noin 20 kilometrin päässä.
Leirillä on myös muita tuottajia. Leivät ja keittojuureksetkaan eivät tule kaukaa, noin 25 kilometrin päästä. Jalasjärveltä tulee vanukkaita, Säkylästä kalapuikkoja, Honkajoelta kasviksia ja kananugetteja ja Porista leipää ja maitoa.
Mäntylä kertoo, että lähiruokaprojekti eteni hyvin. Yritykset lähtivät innokkaasti mukaan, sillä monilla heistä oli myös omana teemana kotimaiseen ruokaan kannustaminen.
”Tässä ei tingitty, eikä menty sen halvimman mukaan”, hän sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






