Paahdettu kaali sopii erinomaisesti vokkiin – tarjoa nuudelin kera
Keräkaali ei vierasta vokkipannuakaan, vaikka yleensä aasialaisiin ruokiin käytetään kiinankaalia.Kaalivokki
4 annosta
- Ainekset
- 1 rs (400 g) naudanlihasuikaleita
- 400 g keräkaalia
- 1 paprika
- 1 punasipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipalko
- 2–3 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- Päälle
- 1 dl suolapähkinöitä
- muutama oksa korianteria
- Lisäksi
- noin 200 g nuudeleita
Valmistusohje
Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Suikaloi kaali, huuhdeltu paprika ja sipuli. Hienonna valkosipulit ja viipaloi chili.
Kuumenna tilkka seesamiöljyä vokkipannussa tai paistokasarissa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti ja kumoa ne lautaselle.
Kypsennä kaalisuikaleet napakan kypsiksi lopussa öljyssä. Lisää loput kasvikset. Mausta soijakastikkeella ja inkiväärillä. Kääntele lihat vokkiin ja tarkista maku.
Ripottele annosten päälle pähkinöitä ja korianteria.
Tarjoa keitettyjen nuudeleiden kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

