Kinuskiunelma
Kinuskikakku syntyi vähän vahingossa. Katriina Klinckowströmin tarkoitus oli tehdä lastenjuhliin täytekakkupohja, jossa on härkäpapujauhoja, mutta kakku lätsähti keskeltä. Katriina täytti syvennyksen kinuskikermavaahdolla ja koristeli toffeekastikkeella. ”Lapset ihastuivat niin, että pyysivät lisää. Siitä tiesin, että se on täys kymppi!”Kinuskiunelma
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tölkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 3 dl härkäpapujauhoa (esim. Voima-Papu)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 0,7 dl öljyä
Täyte
- 2 1/2 dl kinuskikermaa (Valio)
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito. Jätä maidosta vähän kakun koristelua varten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon öljy.
Vuoraa vuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia.
Ota kakku vuoasta ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kinuskikerma ja kaada vaahto kakun keskelle muodostuvaan syvennykseen. Koristele raidoittamalla kermavaahdon päälle kondensoitua maitoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

