Taatelikakku
Taatelikakku kuuluu monen perheen joulunajan kahvipöytään, mutta toki sitä voi leipoa muulloinkin. Glögissä keitetyistä taateleista tulee erityisen maukkaita.Taatelikakku
25 palaa
Ainekset
- 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
- 2 dl hehkujuomaa (Valio) tai vettä
- 1/2 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 munaa
- 1 dl kermaviiliä
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 4 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
- 50 g voita
- 4 rkl kuohukermaa
- 2 rkl hienoa sokeria
- 3 dl tomusokeria
Valmistusohje
Keitä taatelit hiljalleen kirsikanmakuisessa hehkujuomassa pehmeiksi. Lisää sokeri. Jos keität vedessä, niin lisää sokeria noin desilitra.
Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää kaikki loput aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten lautaselle.
Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää kerma. Pidä seos kuumana. Älä kuitenkaan keitä, jotta neste ei haihdu.
Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa ja anna ruskistua hiukan. Kaada sokerisula voi-kermaseokseen. Jos sokeri kovettuu, lämmitä seosta hiljalleen sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Nosta kattila levyltä ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kuorrutus saa olla melko paksua, kuitenkin valuvaa.
Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna valua tasaisesti reunoille. Koristele vielä tuoreilla taateleilla.
Säilytä kakku jääkaapissa.
Kakun voi tarjota myös ilman kuorrutusta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

