Broilerivuoka
Broilerisuikaleet kypsyvät sutjakkaasti ja ovat usein pikkuväen lempiruokaa. Oletko maistanut leipäkuutioilla vuorattua ja ranskankermalla sekä munilla höystettyä vuokaruokaa? Näin saat hyödynnettyä hieman kuivahtaneen leivän, joka herää uudelleen eloon broilerien ja kasvisten syleilyssä.Broilerivuoka
4–5 annosta
Ainekset
- 1–1 ½ l vaaleita leipäkuutioita
- 3 kananmunaa
- ½ tl rosmariinia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Täyte
- 1–2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pkt (300 g) broilerisuikaleita (esimerkiksi chilillä maustettuja)
- 1 punainen paprika
- 1 prk (200 g) säilykemaissia
- 1 prk (2 dl) ranskankermaa
- 2 kananmunaa
- ½ tl sitruunapippuria
- ½ tl rosmariinia
Valmistusohje
Leikkaa hieman kuivahtanut leipä noin sentin kuutioiksi. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää mukaan mausteet. Nostele leipäkuutiot munaseokseen. Painele seos voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulisilput.
Kumoa mukaan broilerisuikaleet ja suikaloitu paprika. Kääntele muutama minuutti. Lisää mukaan valutettu maissi. Jaa täyte uunivuokiin.
Sekoita ranskankermaan munat ja mausteet. Kaada seos broilereiden päälle.
Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

