Coleslaw puna- ja valkokaalista
Coleslaw-salaatin voi tarjota omillaan tai vaikka hampurilaisen välissä.Coleslaw puna- ja valkokaalista
4 annosta
Ainekset
- 1 iso omena
- 1 sipuli
- 2 rkl sitruunamehua
- lohko valkokaalia
- lohko punakaalia
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 dl keltaisia rusinoita
Kastike
- 1/2 rasiaa (á 350 g) ruokarahkaa
- 1 1/2 rkl vaaleaa siirappia
- 2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Leikkaa kuorittu sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta omena. Sekoita sipulikuutiot ja omenaraaste sitruunamehun kanssa.
Raasta pala valko- ja punakaalia karkeaksi raasteeksi. Tai vedä juustohöylällä suikaleita kaalista. Jos kaalisuikaleet tuntuvat kuivilta, niin kauli tai nuiji niitä hiukan. Tee raastetta yhteensä noin 5 desilitraa.
Kääntele kaaliraasteet sipuli-omenaseokseen. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele seos kaaliseokseen. Lisää lopuksi rusinat salaatin päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

