Italialainen varhaisperunasalaatti
Perunasalaatti maistuu sellaisenaan ja on mainio lisäke vaikka grilliherkuille.
Halutessasi saat italialaiseen varhaisperunasalaattiin lisäruokaisuutta koristelemalla sen keitetyillä munanpuolikkailla. Kuva: Sanne KatainenItalialainen varhaisperunasalaatti
Annoskoko
10 annosta
Ainekset
1 ½ kg pieniä varhaisperunoita
1 tl suolaa
1–2 makeaa sipulia
400 g kirsikkatomaatteja
200 g pakasteherneitä
150 g rucolaa
1 dl ruohosipulia
1 dl basilikaa
100 g pinjansiemeniä
Kastike
1 ½ dl oliiviöljyä
4 rkl jyväsiemensinappia
1 sitruunan mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl rosmariinia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Pese perunat huolella, keitä kypsiksi, valuta. Ripottele päälle sormisuolaa ja ravistele. Mittaa kastikeainekset kulhon pohjalle ja sekoita tasaiseksi. Kääntele halkaistut perunat kastikkeessa. Silppua kuoritut sipulit mukaan. Peitä kulho ja pane jääkaappiin maustumaan.
Nostele perunoiden joukkoon tomaatit ja jäiset herneet. Kumoa salaatti rucolalla vuorattuun tarjoilukulhoon ja koristele pinta yrttisilpulla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Vinkki
Halutessasi saat salaattiin lisäruokaisuutta koristelemalla sen keitetyillä munanpuolikkailla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
