Siikatartar
Graavisiiasta syntyy herkullinen tartar sekoitettuna ranskankermaan, jonka maustavat tilli, ruohosipuli ja sitruuna.
Graavisiikaa ei tarjotakaan nyt viipaleina ruisleivällä, vaan tartarin muodossa alkupalana. Kuva: Jaana KankaanpääSiikatartar
6 annosta
Ainekset
- 350 g graavattua siikaa (ruodoton, nahaton)
- 3–4 rkl ranskankermaa
- 2 ½ rkl tilliä silputtuna
- 2 ½ rkl ruohosipulia silputtuna
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 3 tl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria
Koristeluun
- tilliä
- sitruunaviipale
Lisäksi
- rapeita jälkiuuniruislastuja
Valmistusohje
Leikkaa graavisiika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kalapalojen joukkoon ranskankerma, tilli, ruohosipuli, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste sekä mehu ja mustapippuri. Tarkista maku.
Muotoile kalaseoksesta kuusi tartarpihviä ja asettele ne alkupalalautasille. Koristele tillitupsulla ja sitruunaviipaleen palalla.
Tarjoa lisänä rapeita ruislastuja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
