Sienitäytteiset kesäkurpitsat
Kantarellimuhennoksella täytetyt kesäkurpitsat saavat loppusilauksen tuoreista yrtinlehdistä.
Kantarellimuhennoksella täytetyt kesäkurpitsat saavat loppusilauksen tuoreista yrtinlehdistä. Kuva: Jaana KankaanpääSienitäytteiset kesäkurpitsat
6 annosta
Ainekset
- 3 (noin kilo) kesäkurpitsaa
- öljyä, suolaa, mustapippuria
Sienitäyte
- 3 1/2 dl (250 g) esikäsiteltyjä kantarelleja
- 1/2 purjoa
- 2 rkl voita
- 2 dl ruokakermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 2–3 oksaa tuoretta timjamia
- 1/2 pussia (à 150 g) mozzarellaraastetta
Koristeluun
- timjamia tai persiljaa
Valmistusohje
Halkaise kesäkurpitsat. Koverra lusikalla sisustaa pois ja paloittele. Jos kurpitsat ovat isoja, leikkaa puolikkaat kahtia. Sivele leikkauspinnoille öljyä, ripottele hiukan suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
Viipaloi purjo. Kuumenna voi pannulla ja lisää hienonnetut sienet. Paista sieniä kunnes suurin osa niiden nesteestä on haihtunut. Lisää purjo sekä kesäkurpitsan sisus ja paista vielä, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla. Lisää ruokakerma ja keitä kasaan. Nosta timjamin oksat pois muhennoksesta.
Lusikoi täyte kurpitsojen koloihin. Ripottele juustoraaste täytteen päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Viimeistele kesäkurpitsat yrtinlehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
