Ranskalainen kalakeitto
Simpukat, katkaravut ja fenkoli tekevät ranskalaisesta kalakeitosta juhlavan ruuan.
Simpukat, katkaravut ja fenkoli tekevät ranskalaisesta kalakeitosta juhlavan ruuan. Kuva: Jaana KankaanpääRanskalainen kalakeitto
4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1/2 (200 g) fenkolia
- 2 rkl voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l kalalientä
- 1 laakerinlehti
- ripaus sahramia tai kurkumaa
- 1 tl sitruunapippuria
- 500 g ruodotonta kalaa (lohta, siikaa, kuhaa)
- puolen sitruunan mehu
- 150 g katkarapuja
- 8–12 sinisimpukkaa (pakaste)
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Hienonna sipulit, viipaloi porkkanat ja fenkoli. Kiehauta kasvikset kevyesti voissa kattilan pohjalla.
Lisää murskattu valkosipuli, kalaliemi sekä mausteet. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu kala ja keitä kypsäksi.
Mausta sitruunamehulla. Lisää katkaravut ja kypsät simpukat. Kuumenna keitto. Lisää lehtipersiljaa lopuksi lautaselle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
