Sardiinidippi
Purkkisardiineista ja ranskankermasta syntyy makoisa dippikastike, kun siihen lisää vielä hillosipuleita ja vähän mausteita.Sardiinidippi
4 annosta
Ainekset
- 1 prk (noin 120/90 g) sardiineja
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- noin ½ dl hillosipuleita (+ tilkka lientä)
- 3 rkl ruohosipulia silputtuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Lisäksi
- 1–1 ½ l paloiteltuja kasviksia sesongin ja maun mukaan (paprikaa, kurkkua, retiisejä porkkanoita, kukkakaalia, varsiselleriä, kirsikkatomaatteja)
- leipätikkuja tai ruissipsejä
Valmistusohje
Valuta sardiinit liemestään. Mittaa kaikki ainekset ruohosipulia lukuun ottamatta monitoimikoneen kulhoon ja aja seos tasaiseksi tahnaksi. Lisää silputtu ruohosipuli ja tarkista maku. Notkista tarvittaessa hillosipuleiden etikkaliemellä tai maidolla.
Siirrä tahna tarjoilukulhoon, peitä tuorekelmulla ja nosta maustumaan jääkaappiin.
Huuhtele kasvikset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa ne noin viiden sentin tikuiksi tai suupalan kokoisiksi paloiksi. Tarjoa dippikastike leipä- ja kasvistikkujen kera.
Vinkki: Voit valmistaa dipin yhtä lailla järvikalasäilykkeistä tai tonnikalasta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

