Kolmen sipulin sosekeitto
Sipulit sopivat erityisen hyvin keittojen raaka-aineeksi. Perinteinen sipulikeitto syntyy pelkällä keltasipulilla, mutta samaan soppaan voi laittaa kiehumaan useitakin sipulilajeja.Kolmen sipulin sosekeitto
4 annosta
Ainekset
- 1 (300 g) purjo
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 iso jauhoinen peruna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio (luomu)
- 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
- mustapippuria myllystä
Pinnalle
- tuoretta meiramia
Valmistusohje
Viipaloi hyvin pesty purjo. Paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kypsennä ne kattilassa pehmeiksi, älä ruskista. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää vesi, liemikuutio sekä peruna lohkoina. Kuumenna välillä sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää juustomuru ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto. Mausta pippurilla.
Vinkki
Paahda muutama leipäviipale ja kuutioi keittoannosten päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

